Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A digitális eszközök okozta szemproblémák javítása
  2024-01-24 22:34:55, szerda
 
  A digitális eszközök okozta szemproblémák javítása egészséges italokkal - DIY céklás-sárgarépás turmixitalrecepttel

Azt mindenki tudja, hogy az erős napsugárzás negatívan hat a szem egészségére, de azt csak kevesen tudják, hogy a hosszú, számítógép előtt töltött idő is ugyanilyen káros hatással lehet a látószervünkre. A számítógépek és más digitális eszközök úgynevezett kék fényt bocsátanak ki. A kék fény nem okoz szemproblémákat, ha nem egész nap ülünk a gép előtt, azaz csak néha van dolgunk a számítógéppel.

Azonban ha számítógépes munkát végzünk, akkor a kék fény már negatív hatást gyakorolhat a szem egészségére. A kék fény ugyanis károsítja a retinasejtjeit, ami olyan problémához vezethet, mint az életkorral összefüggő makuladegeneráció.

Az már ismert tény, hogy amennyiben egyhuzamban hosszabb ideig figyeljük, nézzük a számítógépet, pontosabban a monitort, akkor ez okozhat úgynevezett számítógépeslátás-szindrómát és digitális szemfáradtságot, szemfeszültséget is, amelynek olyan tünetei lehetnek, mint a fejfájás, a homályos látás és a száraz szem.

A képernyő előtt töltött idő egyik negatív hatása nem más, mint a szemfáradtság. A szem elfáradhat az intenzív használattól, ami kettős látást, fejfájást és koncentrációs nehézségeket okozhat.

Amikor számítógépes munkát végzünk, túl sok ideig nézzük a monitort, és ilyenkor szinte elfelejtünk pislogni is. Ilyenkor a szem könnyen kiszáradhat és irritálódhat, ez pedig befolyásolja a szem egészségét, és homályos látást is okozhat.

A fókuszrugalmasság elvesztése általában idősebb korban alakul ki, de a túlzott képernyőidő is kiválthatja.

Minél hosszabb időt töltünk el a számítógép, a képernyő előtt, annál többféle szemproblémával kell szembenéznünk. A napfénynek - betartva a szabályokat - pozitív hatása van a szem egészségére. Ma már tanulmányok igazolják, hogy azoknál a gyerekeknél alakul ki sok esetben rövidlátás, akik kevesebb időt töltenek el a szabadban.

A digitális eszközök kék fényt bocsájtanak ki, amely elérheti a szem hátsó részét, azaz a retinát. A tanulmányok leírása szerint a kék fény károsítja a retina fényérzékeny sejtjeit, ami nemcsak makuladegenerációhoz vezethet idősebb korban, hanem akár látásvesztéshez is.

Nyilván az egyik legfontosabb megelőzési módszer, ha korlátozzuk a számítógép előtt töltött időt, illetve megfelelő védelemmel ellátott számítógépet - képernyőt - használunk, továbbá a megfelelő szemüveg viseléséről sem feledkezünk meg. Azonban mi magunk is készíthetünk olyan turmixitalokat, amelyek jót tesznek a szem egészségének. Mutatunk is most egy ilyen turmixitalt.

Sárgarépás-céklás turmixital hozzávalói:
2 sárgarépa,
1 nagyobb alma,
1 közepes cékla,
egy teáskanál méz,
fél teáskanál kömény,
egy csipet só.

Elkészítése:
Tisztítsuk meg a zöldségeket és az almát, majd daraboljuk fel azokat. Tegyük a turmixgépbe egy kevés vízzel és a fűszerekkel egyetemben. Turmixoljuk le és már fogyaszthatjuk is.

A sárgarépa béta-karotinban gazdag, amely az emberi testben A-vitaminná alakul. Ez egészségesen tarja a szemet, javítja annak működését, és megakadályozza a látással kapcsolatos egyéb problémákat. A cékla nitrátvegyületet tartalmaz, amely segít a vérnyomás szabályozásában, ugyanis a magas vérnyomás gyakran okozhat szemproblémákat is. A nyers cékla luteinben és zeaxantinban bővelkedik, amely tápanyagok csökkentik a makuladegeneráció kockázatait. Az alma is gazdag forrása az A-vitaminnak, a méz antioxidánsokban bővelkedik, míg a kömény segíti a tápanyagok felszívódását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: szemfeszültséget, antioxidánsokban, nitrátvegyületet, szemproblémákat, látásvesztéshez, szabályozásában, szemproblémával, szemfáradtságot, fogyaszthatjuk, retinasejtjeit, turmixitalokat, megakadályozza, látószervünkre, koncentrációs, számítógéppel, szemfáradtság, felszívódását, szembenéznünk, szemproblémák, legfontosabb, zeaxantinban, számítógépek, befolyásolja, irritálódhat, számítógépet, számítógépes, egészségesen, készíthetünk, nehézségeket, használattól, egészségének, fényérzékeny, pontosabban, gyakorolhat, viseléséről, bocsájtanak, digitális eszközök, erős napsugárzás, szem egészségére, életkorral összefüggő, homályos látás, száraz szem, képernyő előtt, szem elfáradhat, intenzív használattól, szem könnyen, szem egészségét, fókuszrugalmasság elvesztése, túlzott képernyőidő, napfénynek –, szabályokat –, gyerekeknél alakul,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png nő  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Soha ne kedvezz...  Idő  A jó emberek mindig szépek mar...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nevem  Lóhere  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Julian Brass gondolata  Egy hatékony szolga  Szívem  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Paul David Tripp Április 19  képre írva  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép estét  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Radikális szeretet  Egy hatékony szolga  s immár én is felragyogva, ért...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nem méltó hozzád  Akarat  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fehér virág  Ami embereknek lehetetlen, az...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Hiányzik  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Szép estét  Png férfi  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Szívem tiéd  A televizió nem a kultúrát kép...  Szívem  Reggel van  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Minden harmadik...  Rátalálsz  Németh László tollából  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
digitális eszközök, erős napsugárzás, szem egészségére, életkorral összefüggő, homályos látás, száraz szem, képernyő előtt, szem elfáradhat, intenzív használattól, szem könnyen, szem egészségét, fókuszrugalmasság elvesztése, túlzott képernyőidő, napfénynek &#8211, szabályokat &#8211, gyerekeknél alakul, szem hátsó, tanulmányok leírása, retina fényérzékeny, egyik legfontosabb, számítógép előtt, megfelelő szemüveg, szem egészségének, ilyen turmixitalt, kevés vízzel, fűszerekkel egyetemben, sárgarépa béta-karotinban, emberi testben, látással kapcsolatos, cékla nitrátvegyületet, vérnyomás szabályozásában, magas vérnyomás, nyers cékla, makuladegeneráció kockázatait, kömény segíti, tápanyagok felszívódását, szemfeszültséget, antioxidánsokban, nitrátvegyületet, szemproblémákat, látásvesztéshez, szabályozásában, szemproblémával, szemfáradtságot, fogyaszthatjuk, retinasejtjeit, turmixitalokat, megakadályozza, látószervünkre, koncentrációs, számítógéppel, szemfáradtság, felszívódását, szembenéznünk, szemproblémák, legfontosabb, zeaxantinban, számítógépek, befolyásolja, irritálódhat, számítógépet, számítógépes, egészségesen, készíthetünk, nehézségeket, használattól, egészségének, fényérzékeny, pontosabban, gyakorolhat, viseléséről, bocsájtanak, turmixitalt, kiválthatja, egészségére, feledkezünk, zöldségeket, kockázatait, korlátozzuk, szabályokat, kapcsolatos, problémákat, tanulmányok, elfelejtünk, képernyőidő, napsugárzás, kiszáradhat, egyhuzamban, gyerekeknél, elkészítése, úgynevezett, turmixgépbe, problémához, turmixoljuk, fűszerekkel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.